Tříměsíční fenka hledá nový domov

28.09.2012 13:44

Už nehledá, zdá se, že našla...a až u Olomouce, kam poputuje v půlce října :-)

Když jsem v týdnu na návštěvě v Šídlově viděla po delší době tu notně povyrostlou hrubosrtou darebnici, co připomíná jakéhos zajímavého teriéra a zjistila, že ještě nenašla domov, že si ji majitel neplánuje ponechat, ale angažovanost v jejím zadávání je mizivá až žádná, vyndala jsem foťák a pořídila snímky na inzerci. Roste trošku jako dříví v lese, řekla bych, že nepoznala jiný svět než zahradu a příjezdovou cestu pod domem. Rozhodně je škoda jejího zjevného potenciálu naučit se každou taškařici, doprovázet páníčka na jakkoli dlouhé procházce, zdolávat překážky v agility, chytat disky a cokoli jiného vás napadne - vždyť už v tomto věku se divoce proháněla kolem domu s Jeffíkem, Otíkem a svou maminkou Viky a rozhodně se nenechala zostudit ;-).

Je neskutečně kontaktní, milá, vděčná a rozhodně si Vás nemůže nepodmanit...nemít v plánu pořídit si Barunčino vnouče, je naše :-). Vypadá zdravě, neteče jí z očíček, nosu ani oušek, nemá pupeční kílu, koukala jsem jí do tlamy, zda nemá rozštěpové vady, je pěkně štěňátkovsky měkoučká - žádný kostlivec rozumějte - ale není ještě očkovaná, bohužel. Ne pro každého jsou jeho miláčci alfa a omega života, tak už to na tom světě je.

Ale je to jako každé štěně nepopsaný list papíru, čisté, nezkažené, důvěřivé, odhodlané svého člověka milovat až za hrob....a na svého milovaného páníčka stále čeká, na páníčka, který jí ukáže širší svět, než ten který zná, který jí dovolí ho provázet svým volným časem a dělat mu radost, kdykoliv to bude potřeba, tedy neustále a který jí zajistí plnou misku dobrého papkání a teplý pelíšek u sebe doma, samozřejmě :-).

A co z ní bude po fyzické stránce - menší střední pes, zhruba jako kokr. Na snímku dole je maminka Viktorka - 40 cm v kohoutku, 10 -12 kg, velice pěkné, vyvážené tělesné proporce, vyloženě psí atletka, takže zhruba tak nějak jí odhaduji (ovšem vzpomenu-li si na odhad ohledně našich vlastích psích ratolístek, kdy jsem slibovala psy velikosti rodičů, přičemž sama fenka Tečka je výrazně povytáhlejší jak otec a Asan je čtyřicetikilový haban velikosti dobrmana, nevím nevím, do jaké míry jsou mé odhady reálné :-D). Vikuška mi trochu přpomíná hlavou i tělem hladkosrstého foxíka. Štěndo má ovšem srst hrubou, nikoli hladkou, jako maminka, ale na údržbu nebude náročná. Ovšem teriéra si myslím bude připomínat taky... když dovolíte, osobně si myslím, že některé teriéry je pro laika snadné zaměnit za "škarpovou směs", takže když bude páníček tvrdit, že to malé je "vikyteriér" či "sheedlteriér" podle rodné vesničky Šídlova, spousta lidí uvěří :-D ( ne že by na tom nějak záleželo ;-)). Prostě to bude půvabná dáma s osobitým fyzičnem :-).

Tak, má někdo zájem??? :-) Neváhejte mě kontaktovat, vše zařídím, třeba i z Plzně, po dohodě by jí Tom mohl dovézt ukázat i do České Lípy.

Fotoalbum zde : https://zrzavivytecnici.rajce.idnes.cz/V_Sidlove_na_kolech/

štěně

  matka Viky

—————

Zpět


Přidej na Seznam