Hlásíme se!

08.05.2011 16:11

Dobrý den,

jistě jste postřehli, že všichni pidivýtečníci jsou zadaní, čekají na ně hodní páníčkové, plné misky dobrého papání a teplé pelíšky. Proto toto naše zpravodajství bude od této chvíle věněnováno téměř výhradně Vám, budoucím páníčkům malých démonků (Bůh s Vámi :D ).

Všichni prdískové se mají k světu, denně to dokazují obdivuhodným apetitem, ohromným elánem do zápasnických klání a četnými devastujícími počiny směřovanými na výbavu paniččina studentského pokojíku. Jsou to zlatíčka :). Nic se nebojte, do roka by je to mělo přejít (pochopitelně nikoli chuť k jídlu) :D. Dnes dostali krupično-ovesnou kašičku s medem, máslem a třemi žloutky, to se tedy namlaskli, moc jim chutnala. Maminka a Otík taky dostali, aby jim to nepřišlo líto ;). Štěněcí granulky už podáváme nemáčené, aby si masírovali dásničky, kolem přořezávajících zoubků. Tvarůžky  a jogurtíky dostávají nadále, stejně tak domácí stravu v podobě masíčka, zeleniny a rýže. K tomu každý den dostanou na zub pamlsek a pro zdraví půl tabletky pangaminu (pivovarská kvasnice - komplex B vitaminů). Rozhodla jsem se, že každý dostane domů s sebou do začátků pár  tabletek, chutnají jim a jsou na ně zvyklí ;). Krmíme pětkrát denně, protože maminka Barča mlíčko pomalu a jistě ztrácí, stejně jako vůli vydržet kruté drásání struků.

V sobotní odpoledne s námi strávila budoucí Otylčina panička, mladá sympatická slečna, která má zkušennost s irským setrem a proto si Otylenku vybrala ;). Byl to krásně strávený čas, pejskové byli opět dosyta pomazleni a nafotili jsme i něco fotek. Myslím, že i Otylka opustí rodné hnízdo, jen jak to půjde :).

Na čtvrtek jsme objednáni k panu veterinářovi na čipování a očkování, tak nám držte palečky, ať to zvládneme. Zároveň je týž den čeká to protivné odčervování, chuděrky malé, ještě že neví, co je čeká ;).

Dnes bylo krásně a tak jsem se rozhodla vzít jedno štěndo s sebou na venčení. Protože venku se byli podívat už Jack a Žemlís, vybrala jsem Asonka. Bohužel jsem tu sama, spolubydlící na víkend odjeli, takže nebyla možnost vzít prďolů víc. Ještě dnes navečer vezmu jednoho. Asonek se chvilinku rozkoukával, ale vzápětí to vypadalo, jakoby se v přírodě narodil - počal zvídavě čmuchat, dovádět a radovat se, až jsem se divila, že se z toho ne a ne unavit :). Párkrát jsem ho v dobré vůli vzala do náruče, aby si odočinul, ale to se pánovi tedy vůbec nelíbilo, takže skotačil asi čtvrt hodiny v kuse a potom konečně vzal náručí za vděk :).

Jak pejsci rostou, začíná být odhadnutelné, jaký typ strsti by jako dospěláci mohli mít a jaké podoby zhruba nabývají. Až mě bude učení nudit, napíšu, jak to vidím s každým broučkem - už teď mohu prozradit, že třebas Jack by se ztratil ve vrhu gordonsetrů a Žemle by zapadla mezi vižličky - jen by byla nápadná tmavým čumáčkem a čokoládovými očíčky :).

To je tak asi vše, co mě napadá...Kdybyste někdo ještě chtěl objednat granulky, dejte vědět co nejdříve, abych vše zavčas objednala najednou. Zatím mají objednáno dva pejskové.

Rošťáci posílají domů hubany!

—————

Zpět


Přidej na Seznam